Денес потопла вода во Охридското Езеро во однос на вчерашниот ден. Денешната температура измерена во 07:30 часот е 20 степени, за еден степен потопла во однос на вчерашната температура.

Кај Преспанското Езеро нема промени кога е во прашање температурата на водата во однос на вчерашниот ден, па така и денес таа изнесува 17.5 степени.

Водата во Дојранското Езеро е најтопла, температурата измерена во 07:30 часот е 24.2 степени, или за 0.8 степени потопла во однос на вчерашниот ден, кога температурата изнесуваше 23.4 степени.

Значи, водата во Дојранското Езеро денес е најтопла, додека, пак, најладна е водата во Преспанското Езеро.

Извор на податоци: УХМР

Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.