Водата во Охридското Езеро е за два степени потопла во однос на вчерашниот ден. Утринава, во 07:30, температурата на водата во нашето најголемо природно езеро е 22 степени, за два повеќе во однос на вчерашниот ден, кога температурата беше 20 степени.

Преспанското Езеро и денес има најладна вода, но е потопла за 0.5 степени во однос на вчерашниот ден. Утринава температурата беше 18 степени, во однос на вчерашните 17.5.

Дефинитивно Дојранското Езеро има најтопла вода, а утринава е значително потопла и истата изнесува 24.4 степени, односно за 0.2 степени потопла од вчера.

Температурата на водата во Охридското езеро измерена во 13:30 часот е 23.5 степени, додека пак вчера беше 21.5 степени. Водата во 13:30 часот во Преспанското езеро има 23 степени или 0.5 степени повеќе од вчера, а пак водата во Дојранското езеро во 13:30 часот е 26.6 степени или за 0.4 степени повеќе од вчера.

Извор на податоци: УХМР

Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.